dijous, d’abril 28, 2011

Jocs florals 2011

JA HA ARRIBAT SANT JORDI I COM CADA ANY LA NOSTRA ESCOLA TÉ UNA CITA IMPORTANT: CELEBRAR ELS JOCS FLORALS ALS LLUÏSOS D'HORTA...(Pròleg del recull dels Jocs Florals 2011)

I aquí estem.
Si fem un repàs dels llibres que s’han anat editant al llarg dels anys, i ja en són uns quants, trobem en les vostres produccions no només un món d’imaginació i de fantasia, hi trobem també reflectits els vostres sentiments i les vostres preocupacions i l’expressió dels vostres desitjos per a un món millor.

Ho heu fet buscant les millors paraules i les millors frases i així entremig de les pàgines dels llibres de Sant Jordi sou capaços de fer-hi desfilar personatges de tota mena: fantasmes, princeses, cavallers, bruixes, pirates, fades, etc. També hi ha bèsties grans i bestioletes com dinosaures, gossos, gats, ratolins, peixos, taurons o marietes. Molts viuen aventures de viatges, de lluites o de por i amb la força, la valentia i també amb la solidaritat i l’amistat s’aconsegueixen uns finals amb èxit. Trobem elements de l’espai: la lluna, el sol, els planetes, i de la natura les flors més belles i els colors més vius.

Tot això ho trobem en les vostres narracions i en els vostres poemes que són resultat de l’esforç i la il·lusió de tots vosaltres, i que tot plegat ens permet poder tenir un any més el llibre dels jocs florals.

Gaudiu d'aquest llibre i féu que en gaudeixin també les vostres famílies.I ara us presentem un poema de Roberto Piumini i Miquel Desclot que trobem al llibre "Poesies amb suc", una recepta divertida que ens explica com fer una poesia:PER FER UNA POESIAPer fer una poesia

s'agafa una p

com platja, pasta, pedra;

després s'agafa una o

com or, ombra, ona;

després s'agafa una e

com era, estri, eben;

després s'agafa una s

com sol, sal, silenci;

després s'agafa una i

com illa, isard, ícar;

després s'agafa una a

com aigua, astre, ala;

en acabat s'ajunten

sense odi, sense mandra,

sense pressa, sense ràbia,

sense melancolia,

i es fa la poesia.R.Piumini/ M. DesclotVolem agrair a tots els nens i nenes l'esforç i la il·lusió que han mostrat en aquests escrits, la feina i dedicació dels docents i la col·laboració de pares i mares que han fet possible que aquest llibre sigui una realitat.Moltes gràcies a tothomJocs Florals 2011